κινουμενη μπάρα

Μάθε παιδί μου γράμματα!!!

Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

ΕΝ.Φ.Ι.Α : ΕΝΙΑΟΣ ΦΟΡΟΣ ΙΔΙΟΦΥΟΥΣ ΑΝΟΗΣΙΑΣ

Συζητώ με μία παρέα, ώσπου το θέμα γυρίζει στην πολιτική κατάσταση του τόπου. "Το ΕΝ.Φ.Ι.Α σου ήρθε;" με ρωτάει."Άστα να πάνε" απαντάω. Ήρθε και στο γιο μου συμπληρώνει. Κάνω γρήγορα τους υπολογισμούς μου και διαπιστώνω πως ο γιος του είναι μόλις 5 χρονών!!!! Η γιαγιά και ο παππούς του "έγραψαν" ένα σπίτι σε κάποιο ορεινό απομονωμένο χωριό, όταν γεννήθηκε. Είναι δυνατόν τον ρωτάω; Και όμως. Είναι χιλιάδες οι περιπτώσεις της σφαγής των νηπίων και όχι μόνο. Ανήλικα, άνεργοι, χαμηλόμισθοι, όλοι σε ένα τσουβάλι. Δηλαδή θα πληρώσει το ίδιο ο βουλευτής που ξεραίνει το σκ... όπως παραδέχτηκε ο ίδιος, που έχει εισόδημα 8000 χιλιάδες ευρώ τον μήνα με έναν άνεργο ή ένα νήπιο; Δηλαδή από την μέρα που έρχονται στον κόσμο τα Ελληνόπουλα είναι χρεωμένα αν τύχει και έχουν κάποιο ακίνητο στο όνομά τους; Γελάει όλος ο πλανήτης μαζί μας...Γιατί τα κρητήρια δεν είναι εισοδηματικά;;; Αυτό το αίσχος ποιο μυαλό το σκέφτηκε;;; Λυπάμαι πολύ για την κατάντιά μας. 
Το παρακάτω απόσπασμα είναι αφιερωμένο στους πολιτικάντηδες μας και ιδιαίτερα σε κάποιους που με 8000 ευρώ τον μήνα ξεραίνουν το σκα...τους για να ζήσουν και πως με 2000 ευρώ δεν θα γινόταν ποτέ βουλευτής, δήλωσε ο ίδιος!!Λέτε μήπως εμπνευστούν από τον μεγαλύτερο πολιτικό που πέρασε από την χώρα...τον Ιωάννη Καποδίστρια...

""Χαρακτηριστικό παράδειγμα της λιτής του ζωής αποτέλεσε το περιστατικό που αναφέρει η βαρώνη Charlotte de Sor και συνέβη όταν ο Καποδίστριας ήταν στη Γενεύη: «Μιά ημέρα, στη διάρκεια μιάς εγκάρδιας συνομιλίας, μου είπε με εκείνη την αξιολάτρευτη απλότητα που τον διέκρινε: "Εκπλήττεσθε γιατί έχω διαλέξει αυτά τα δύο πενιχρά δωμάτια στο σπίτι της κυρίας Lamotte ... Μα ο λόγος είναι ότι μου στοιχίζουν μονάχα 30 φράγκα το μήνα και ασφαλώς δεν ξέρετε ότι για τη συντήρηση και των δύο μας (και του υπηρέτη του) δεν πρέπει να ξεπεράσουμε το ποσόν των 6 φράγκων την ημέρα." Χονδρά δάκρυα ύγραναν τα μάτια μου και του έσφιξα το χέρι με συγκίνηση: "Είσθε αξιοθαύμαστος", του είπα βαθιά συγκλονισμένη. "Μα όχι, κυρία μου, απλώς είμαι συνεπής προς τον εαυτό μου! Αυτό είναι όλο. Όταν όλα τα διαβήματα και οι ενέργειές μου, όλες οι γραπτές μου εκκλήσεις ζητούν από τις γενναιόδωρες ψυχές ψωμί και ενδύματα για τους συμπατριώτες μου, όταν, αφού χτύπησα τις πόρτες των παλατιών των πλουσίων, χτύπησα μετά και τις πόρτες των καλυβών των φτωχών, για να συλλέξω τον οβολό του φτωχού, πρέπει να ημπορώ να τους λέω με παρρησία: Έδωσα τα πάντα πριν ζητήσω και τη δική σας βοήθεια για τους αδελφούς μου".
 
""Ο γιατρός του είπε να βελτιώσει λίγο την τροφή του, ήταν επείγουσα ανάγκη για την υγεία του. Κι εκείνος απήντησε αποφασιστικά: Τότε μονάχα θα βελτιώσω την τροφή μου, όταν θα είμαι βέβαιος ότι δεν υπάρχει ούτε ένα Ελληνόπουλο που να πεινάει ...""